Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival 2020/2021

Het Amsterdam Light Festival met zijn lichtinstallaties, sculpturen en projecties van kunstenaars uit Amsterdam en over de hele wereld is zo magisch en onvergetelijk dat we ook dit jaar het Festival of Lights weer bezoeken (als Corona de rekening niet bederft). Het motto van het inmiddels negende Amsterdam Light Festival 2020/2021 is “When Nature Calls”. Ook dit jaar zijn er weer geweldige lichtkunstwerken van internationale kunstenaars te bewonderen – dit jaar voor het eerst via een interactieve wandeltocht.

In dit artikel delen we onze indrukken en ervaringen van het Amsterdam Light Festival met je en laten we je onze sfeervolle video’s en beste foto’s zien van het Amsterdam Light Festival van de afgelopen jaren. We hebben ook wat praktische informatie voor je over hoe je het Light Festival in Amsterdam kunt bezoeken, waar je kaartjes kunt krijgen, hoe de prijzen en de wandeltocht eruit zien en waar je op moet letten tijdens het festival.

Amsterdam Light Festival informatie in één oogopslag

Amsterdam Light Festival – algemene tips
Datum en duur van het Amsterdam Light Festival 2020/2021
Het Amsterdam Festival of Lights vindt nu elk jaar in de winter in Amsterdam plaats. Het Amsterdam Light Festival 2020/2021 start op 10 december 2020 en loopt tot en met 3 januari 2021. De expositie boven en op de grachten is dagelijks te bewonderen van 17.00 tot 23.00 uur (op dit moment zijn de kunstwerken verlicht) Alleen december van 17.00 tot 20.00 uur.

Amsterdam Light Festival interactieve wandeltocht: de Light Walk
Sinds dit jaar is de Light Walk voor het eerst een interactieve wandeltocht, waarop je het Lichtfestival in Amsterdam-Oost (Plantage en Weesperbuurt) kunt verkennen:

  • De kaartverkoop start in oktober .
  • Kaarten kosten 12,50 euro per persoon.
  • U kunt kaartjes kopen voor een specifieke datum en tijdvak.
  • De totale lengte van de lichtwandeling is 2 kilometer.
  • Het hele evenement vindt plaats in de open lucht.

Hoe werkt de interactieve Light Walk Tour?

Om begeleid te worden op de Lichtwandeling van het Amsterdam Light Festival heb je dit jaar een smartphone en WhatsApp nodig. De creative director en theatermaker Lucas De Man stuurt je tijdens de tour video’s, foto’s en gesproken berichten.
Op deze manier krijg je alle informatie over de kunstwerken en het verhaal en het motto erachter en kun je op een ontspannen manier de route volgen. Het wordt interactief als je Lucas tijdens de tour een bericht stuurt en hem vertelt waar je meer over zou willen weten – en dan de relevante informatie van hem ontvangt.

Thema van het Amsterdam Light Festival 2020/2021

Voor het Lichtfestival 2020/2021 werden internationale kunstenaars, ontwerpers en architecten uitgenodigd om hun lichtkunstwerken in te zenden onder het motto “When Nature Calls”.

Meer evenementen.

Het Amsterdam Festival is natuurlijk, en al helemaal indeze onzekere tijden, een fantastisch uitje. Een uitje wat je misschien niet moet missen.

Maar er is, ook in deze tijd, veel meer te doen in Nederland. Kijk daarom eens naar de Uitjes kortingskaart NapPas.

Een kortingskaart die geheel anders is dan de normale kortingskaarten, want voor evenementen en uitstapjes, en dat voor jong en oud.