Belek

Belek

Naast uitstekende omstandigheden voor een ontspannen strandvakantie biedt Belek ook mogelijkheden om Turkije op een sportieve manier te verkennen. Het Taurusgebergte is niet alleen een adembenemend landschap voor uw vakantie aan het strand, maar biedt ook een verscheidenheid aan wandelpaden.

Hier heb je de mogelijkheid om kleine bergdorpjes, afgelegen meren of watervallen te observeren en jezelf onder te dompelen in de idylle van dit gebied. U zult onder de indruk zijn van de adembenemende natuur van dit gebied en u mag het Turkse achterland niet missen. Het Taurusgebergte is een must op de lijst van mijn Belek-tips.

Het vakantieoord Belek biedt niet alleen de beste voorwaarden voor een luxe vakantie, maar wordt ook altijd geassocieerd met geweldige golfbanen. De plaats is een van de meest populaire golfbestemmingen in Turkije. De Golf Eldorado biedt u de beste voorwaarden voor een onvergetelijke en unieke vakantie met dromerige golfbanen en eersteklas hotels.
U kunt ook een heerlijke familievakantie doorbrengen in de mediterrane stad. Het zwemparadijs aan de Turkse Rivièra trekt aan met schone stranden en turkooisblauw water. De beste stranden van Belek bieden u een scala aan aanbiedingen, zoals diverse watersporten.

Bokazkent Beach is een grotendeels natuurlijk duinlandschap in het westelijke deel, dat je retreatmogelijkheden biedt en voldoende ruimte biedt aan gezinnen in het oostelijke gebied. Een van de mooiste stranden van Turkije is het uitgestrekte strand van Denizkent, dat grotendeels verlaten en rustig is. Als u op zoek bent naar rust en ontspanning, dan moet u met de auto naar dit stuk strand gaan.
Altijd al een paar uurtjes in een Turks bad willen doorbrengen? Grijp dan uw kans en bezoek er een tijdens uw vakantie in Belek. Een traditionele wellnessmethode wordt gebruikt in een hamam, die een stoombad en verschillende massagetechnieken omvat. Dit originele reinigingsritueel van de Oriënt geeft je een aangenaam moment van welzijn.

Eten en drinken in Belek

De hotels op het terrein zijn volledig toegewijd aan de all-inclusive vakantie, zoals hotel Limak arcadia en bieden u meestal de mogelijkheid om te kiezen tussen internationale en Turkse gerechten in verschillende restaurants. Maar als u nog steeds een avond buiten uw hotelcomplex wilt doorbrengen of een individuele reis wilt maken, kan ik u enkele regionale restaurants aanbevelen.

Gözleme – Je moet deze specialiteit proberen
• dunne, pittig gevulde knoedels
• Bereiding op een zak, een grote metalen plaat, boven een gloed van hout of kolen
In het centrum vind je kleine Turkse restaurants die je een grote selectie aan verschillende gerechten serveren. Bovenal moet je de Turkse meze testen, die wordt geserveerd met typische ingrediënten en oosterse kruiden. Vooral het Cafe Instanbul Restaurant Belek, het Deniz Restaurant of Al Abir Live Lebanon zijn een bezoek waard.