Creditcard vergelijken

Wanneer u erover zit te denken om een creditcard aan te schaffen is het belangrijk om op vier punten te letten; de rente, de kosten voor het gebruik van de creditcard, het limiet van de creditcard en de aankoopverzekering.

Daarnaast is er nog de keuze voor een gewone creditcard of een uitgebreidere creditcard. Deze wordt vaak een Goldcard genoemd, of in het geval van ING een Platinumcard. Deze cards hebben een hogere bestedingslimiet en een langer lopende aankoopverzekering. Daarnaast hebben ze een lagere effectieve rente op jaarbasis voor gespreid betalen. De kosten hiervan zijn echter wel hoger.

De creditcard vergelijken voordat deze wordt aangevraagd, is dus altijd een goed idee. Ze woden de kosten onder controle gehouden.

Bij het vergelijken kan bovendien goed gekeken worden naar de overige creditcard informatie, en de rente die betaald moet worden over het opgenomen bedrag.

De kosten van een creditcard verschillen per aanbieder. De kosten van een creditcard komen bovenop de kosten van het type betaalpakket dat je bij een bank hebt, behalve in het geval van de ANWB Creditcard. Hierbij komen de kosten voor het gebruiken van een ANWB Creditcard bovenop de kosten van het lidmaatschap bij de ANWB. Zie ook ANWB creditcard.

De kosten zijn ook afhankelijk van het type creditcard dat u neemt. Zo is er de gewone creditcard maar ook een uitgebreidere creditcard, meestal Goldcard genoemd. Deze komt met extra opties zoals een langere aankoopverzekering. Studenten krijgen bij de meeste aanbieders korting op het gebruik van een creditcard. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaardes, die ook weer verschillen per aanbieders. Zie hiervoor creditcard aanvragen.