Turkse Riviera

De Turkse Riviera

Zowat een van de meest belachelijk pittoreske, maar toch relatief rustige reisbestemmingen in de hele wereld. Maar hey, geloof me niet zomaar op mijn woord. Het is waarschijnlijk het beste om het zelf te bekijken en me dan te vertellen hoe goed het is
De kans is echter groot dat als je aan een turkooizen kust denkt, de kusten van Turkije niet echt in je opkomen. Zeer weinig van mijn landgenoten wisten zelfs dat deze plek bestond.
De Turkse Rivièra, ook wel bekend als de turkooizen kust, met zijn onberispelijke schoonheid was de plek die me vorig jaar het meest verraste
Stelt u zich eens voor … aquamarijn * schoon * water, heerlijk Turks eten, gemakkelijk busvervoer en een relaxte sfeer voor een fractie van de prijs in vergelijking met andere mediterrane bestemmingen. Dit is de magie van de turkooizen kust van Turkije.

De Turkse Rivièra

Het omvat het grootste deel van de zuidwestkust van Turkije langs de Middellandse Zee. Hoewel de hele kustlijn prachtig is, zijn er in de noordelijke gebieden vaak grote resorts te vinden. Voor mijn reisgids zal ik me concentreren op een meer zuidelijke route, een bezoek aan Fethiye, Ölüdeniz, Kas, Kekova, Olympos en Antalya.

Wanneer is de beste tijd om te bezoeken?

Hoewel de temperaturen warmer zijn en beter om te zwemmen in de zomermaanden, onthult een reis naar de turkooizen kust vlak voor het laagseizoen een meer ontspannen omgeving voor bezoekers.
Toen ik begin oktober Istanbul verliet naar de turkooizen kust, werd ik begroet met warme dagen, koele nachten, helderblauwe luchten en heel weinig vocht. Zelfs voor mij, een absoluut viooltje voor koud water, kon ik nog bijna overal zwemmen. Het weer is niet alleen spectaculair, maar je vindt er ook geweldige aanbiedingen voor accommodaties in het voor- en naseizoen.

Accommodatie

Aan de Turkse Riviera zijn natuurlijk veel leuke dorpjes, met leuke stranden en veel restaurants en gelegenheden om uit te gaan. Daar komt nog bij dat het letterlijk en figuurlijk stikt van de hotels.

Daarom bevelen we er twee aan. Het Granada luxury resort in Okurcalar, en het IC green palace in Kundu. Beide wat kleiner en fijner, en leuk geprijsd.