Graszoden Leggen

Graszoden leggen

Graszoden zijn kant en klare grasmatten die in korte tijd geplaatst kunnen worden.

Het voordeel van graszoden is dat er direct een dichte grasmat onstaat. Er is dus veel sneller een mooie groene grasmat dan bij het inzaaien van een gazon. Onkruid krijgt dan ook nij grasmatten bijna geen kans. Bovendien kan men in het algemeen 3 week na het leggen van de graszoden intensief gebruik maken van het gazon.

Gezaaid gras vergt veel groeitijd en dus geduld. Daarnaast heeft onkruid meer kans en bestaat er de kans dat vogels het graszaad weg pikken. Hierdoor kan er een ongelijke verdeling van gras ontstaan in het gazon.

Graszoden voordelen en nadelen

Kiezen voor graszoden is een duurder concept dan graszaad. Daarentegen is de snelheid waarmee de tuin in één keer van een groen gazon wordt voorzien een aantrekkelijker concept. Bovendien zijn graszoden vaak steviger, egaler en daarnaast beter bestand tegen onkruid.

Daarbij komt natuurlijk ook nog het voordeel in werkzaamheden, hoewel dat misschien raar klinkt. Graszoden leggen is weliswaar meer werk dan het inzaaien, maar eigenlijk is het onderhoud minder. Doordat de grasmat minder gevoelig is voor onkruid en dergelijke is de hoeveelheid onderhoud na het leggen minder dan bij het inzaaien van gras. Daar moet dus veel vaker onkruid verwijdert worden.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de snelheid waarmee je van een complete grasmat kunt genieten.

Niemand wil natuurlijk lang tegen een zanderig grasveld hoeven aan te kijken. Want dat is gewoon het grote nadeel bij zaaien, terwijl het grote voordeel van graszoden is dat je binnen enkele weken kunt genieten van een perfect gazon.

Maar troost je, met een beetje werk en onderhoud kan jij ook een prachtig gazon krijgen dat mooi groen is.

Een blikvanger in de uin, en daar kun je vanaf je terras en je heerlijke tuinmeubilair de hele lange zomer echt van gaan genieten.