Groene energie

Groene energie is elektriciteit die op een duurzame manier is opgewekt, dat wil zeggen dat hij zo wordt opgewekt dat hij het milieu niet schaadt. De groene energie van Energy SaverŪ is zelfs voordeliger dan de grijze energie van uw huidige aanbieder. Groene energie is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Groene energie kan worden opgewekt door bijvoorbeeld windenergie met behulp van een windmolgen, of met zonnepanelen.

Een zonnepaneel is een verzameling van een groot aantal zonnecellen. Een zonnecel wordt ook wel fotovoltaïsche cel genoemd. (afgekort PV-Cel, van het engelse photovoltaic cell). De meeste zonnecellen zijn gemaakt van het materiaal silicium met een laagje fosfor. Het geheel wordt ter bescherming tussen twee transparante platen (kunststof, voorheen glas) geplaatst. Als resultaat van uitgebreide onderzoeken lukt het om steeds meer vermogen uit een kleiner oppervlakte te halen, waardoor de opbrengst per zonnepaneel nog jaarlijks toeneemt.

Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen is het noodzakelijk dat de afstand tussen de zonnepanelen en de omvormer zo klein mogelijk is. Speciale uitvoeringen zijn geschikt voor installatie buiten. De omvormer die meestal op de hoogste etage geplaatst wordt zet de gelijkstroom vanuit de zonnecellen om naar wisselstroom die geschikt is om aangesloten te worden op uw huidige lichtnet. Neem voor eventuele aanpassingen aan uw meterkast en interne bekabeling contact op met onze adviseurs.

De meerderheid van de energiemeters zijn al geschikt voor de teruggave van stroom. Voor de teruglevering van stroom dient u contact op te nemen met uw huidige leverancier voor de verrekening hiervan.

De overheid stimuleert in sommige gevallen de aanschaf van zonnepanelen door het geven van subsidie. Dergelijke subsidies zijn er ook voor windenergie.

De hoofdreden om dergelijke installaties aan te leggen zijn echter besparen op de energiekosten. De aanschaf mag dan best fors zijn, binnen enkele jaren wordt deze investering terug verdiend.