Hoe het best je woning isoleren?

Woningisolatie is een populair onderwerp. Met name voor wat oudere woningen valt hier veel winst te behalen. Het heeft namelijk verschillende voordelen. Het is niet alleen het financiële aspect, het is ook een extra stuk comfort wat je in huis haalt. Wat vaak gedaan wordt is bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dak- of vloerisolatie, het plaatsen van driedubbel glas of het isoleren van de kruipruimte. Bij dakisolatie moet je bijvoorbeeld denken aan een groendak van groendaktotaal.nl.

Waarom isoleren?

Met isolatie kun je veel winst behalen. Als je in een slecht geïsoleerde woning woont stook je veel. Veel van die warmte verdwijnt onnodig. Als je beter geïsoleerde muren en vloer hebt blijft de warmte veel beter binnenshuis. Andersom is het ook het geval: als het buiten heel warm is, dan blijft de warmte beter buiten. In die zin draagt het dus bij aan meer comfort in huis. Met name blij vloerverwarming merk je letterlijk warme voeten.

Een ander voordeel is natuurlijk de energiebesparing die je doet. Doordat de woning een extra jas krijgt, kan je minder stoken. De CV-ketel hoeft minder te doen, en je gaat minder gas verbruiken. Gas is duur, en dit ga je dan ook vrij snel merken op je energierekening.

Een goed isolatiebedrijf vinden

Wie wil zijn of haar woning wil laten isoleren wil dit natuurlijk laten doen door een vakman. En vaak bij voorkeur iemand die in de regio actief is. Maar hoe vind ik een geschikt bedrijf dat mij ook voorziet van goed advies? Neem gerust contact op met groendaktotaal.nl voor meer informatie.