Venezuela

Isla Margerita

Isla Margarita ligt in de Caribische Zee en is ongeveer 40 kilometer verwijderd van moederland Venezuela. Op dit prachtige eiland met wonen circa 425.000 mensen en er is van alles te doen, waarbij ook excursies en uitstapjes naar het vasteland tot de mogelijkheden behoren.

Met goedkope vliegtickets is ook dit deel van Venezuela snel en goedkoop te breiken.

Ontdek Isla Margerita en laat u verrassen! Hier kunt u meer lezen over wat u kunt doen, zien en beleven tijdens een verblijf op Isla Margarita.

Isla Margerita

Wie Isla Margerita gaat bezoeken is verzekerd van zonnig en droog weer. De dagtemperaturen schommelen hier tussen de 24 en de 37 Graden. De grootste stad van dit prachtige eiland is Porlamar en dit is tevens het commerciële centrum. Ook zijn hier vele winkels waar u leuk kunt shoppen. Wat hier ook leuk is om te doen, is zwemmen met dolfijnen. Het landschap is prachtig glooiend en heuvelachtig en het westelijke gedeelte van het strand wordt gedomineerd door cactussen. De heuvels van Isla Margerita lijken erg dor, maar als er regen komt verandert het snel in een groene oase.

Parque Nacional Laguna La Restinga

Een echte bezienswaardigheid is het Parque Nacional Laguna La Restinga. Natuurliefhebbers die Isla Margerita bezoeken, kunnen niet om deze prachtige bezienswaardigheid heen. Het is een grote lagune met mangrovebossen.

Stranden van Isla Margarita

Isla Margerita heeft vele stranden van druk tot zeer rustig. Het meest populaire strand is Playa El Agua en dit is 4 kilometer lang. De mooiste stranden liggen over het algemeen in het noordelijke en het noordoostelijke deel van het eiland. Bent u een liefhebber van surfen, dan kunt u beter terecht bij het strand van Playa El Yague.  In totaal zijn er maar liefst 75 stranden te vinden op Isla Margerita die samen 315 kilometer lang zijn.

Isla Margarita en een excursie naar Lago de Maracaibo
 

Dit is het grootste meer van Zuid-Amerika en het is 13.500 vierkante kilometer groot. Deze bezienswaardigheid is deels van zout water omdat, het meer vlakbij de Caribische Zee ligt.

Een uitstapje naar Salto Angel

Bezoekers kunnen niet om de Salto Angel of de Angel Falls heen, de grootste waterval die er in de wereld is. Hij ligt in het zuidwesten van Venezuela en de waterval is met zijn 979 meter hoog een bezienswaardigheid die zijn weerga niet kent.