Loungehoek

Het is heerlijk om op een vrije, zonnige dag te ontspannen in de tuin. Waar kun je dat beter doen dan op een relaxte, beschutte plek in je tuin of op je terras?

Je kunt een lougehoek misschien wel het beste vergelijken met een woonkamer die op het terras staat. Met dezelfde gemakken die je normalerwijze ook in je woonkamer hebt, maar dan buiten.

Natuurlijk is het tuinmeubilair geschikt om buiten te staan.

Een loungehoek of tuinkamer in je tuin is met deze tips zo gerealiseerd.

Loungehoek: stap 1

Comfort is het belangrijkste in je loungehoek. Zoek meubels uit die lekker zitten en zorg voor een zacht voetenbankje. Als je tuinmeubelen zonder hoofdsteun hebt, is het aan te raden om deze met de achterzijde tegen een muur of schutting te plaatsen. Zo kun je ook goed rechtop zitten, om bijvoorbeeld iets te eten of een boek te lezen. Kleed je loungehoek verder aan met kleurrijke accessoires om jouw stijl in de loungehoek te weerspiegelen. Denk bijvoorbeeld aan plaids, kussens, vazen en leuke potten.

Loungehoek: stap 2

Om helemaal tot rust te komen is groen in je tuin erg fijn. Plaats je loungehoek daarom op een locatie waar je goed uitzicht hebt op alle planten, bomen en gras in je tuin. Bamboe en siergras zijn uitstekend om een kalme sfeer aan je tuin te geven. Ze hebben daarnaast niet zoveel onderhoud nodig en blijven ook in de winter groen. Sierrabarber en Rodgersia zijn ook geschikte planten die verademing geven aan je loungehoek.

Tuinkamer

Met een overkapping boven je terras geniet je zowel in het voorjaar als najaar van je loungehoek. Je tuinmeubelen en planten blijven eronder beschermd tegen de verschillende weersinvloeden. Daarnaast zit je er in het najaar langer warm en in de zomer biedt de overkapping heerlijke verkoeling.