macau

Macau

Macau is een Portugese enclave, en de naam stamt af van de naam Magao (A-Ma Temple). Dit is een aan de zeegodin Mazu gewijd heiligdom.

Macau is een vrijplaats in China met een oppervlakte van ongeveer 17 vierkante kilometer met 500.000 inwoners, en de enclave ligt 65 kilometer van Hong Kong af. Het is het meest drukbevolkte gebied ter wereld, en de talen die er gesproken worden zijn Portugees, Engels en Chinees, maar de nadruk ligt vooral op het Chinees. Hier kun je meer lezen over wat je zoal kunt doen, zien en beleven in Macau.

Het traditionele leven in Macau

Macau is veel rustiger dan Hong Kong, maar je herkent nog steeds een bruisende bedoeling met alle casino’s en het vele toerisme. Echter met de rustieke straatjes en steegjes heerst er ook een koloniale sfeer. Er zijn veel winkeltjes met traditionele snuisterijen en andere zaken. Als je Macau bezoekt, is het leuk om eens een keer heel vroeg op te staan, want veel inwoners van Macau beoefenen tai chi chua. Dit is een vorm van gymnastiek met een speciale choreografie, hierdoor blijft men fit!

Fort van Sao Paulo do Monte

Een echte aanrader in Macau is het fort van Sao Paulo do Monte, dit is een in de 16e eeuw gebouwde kerk. Helaas is alleen de voorgevel bewaard gebleven, maar ondanks dat is het toch een kijkje waard. Als je wat meer over de stad wilt weten moet je eens binnenlopen in het Museum van Macau, dat aan de rechterkant van de ruines is gelegen. Dit museum vertelt alle verhalen over het verleden van Macau.

De A-Ma Temple

In het zuidwesten van de stad ligt een A-Ma tempel. Deze prachtige tempel is gebouwd tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) en is gewijd aan de heilige godin A-Ma. Als het festivalseizoen is, komen duizenden de A-Ma tempel bezoeken.

Taipa en Coloane

Als je even afstand wilt nemen van het bruisende Macau, kun je de twee eilanden Taipa en Coloane bezoeken. Deze zijn met twee bruggen aangesloten op Macau. Hier kun je op het strand genieten van de rust en de natuur, en vooral de Hac Sa Bay en Bamboe Bay zijn echte aanraders qua natuur en bovendien de beste badplaatsen van Macau.

Things to do in Macau

Rondleiding in Macau ja
Fietstochten in Macau ja
Wandeltochten in Macau ja
Bustochten in Macau nee
Musea in Macau ja
Metro in Macau nee
Hot spots in Macau ja
Sightseeing tour in Macau ja
Excursies in Macau ja
Campings in Macau nee
Parken in Macau ja
Dierentuin in Macau ja