Was

Wat zijn de voordelen van een combi wasmachine

Een combi wasmachine kan een ideale oplossing zijn voor woningen waar te weinig ruimte is om een wasmachine en een droger afzonderlijk van elkaar te plaatsen.

Het woord combi verraadt het dan ook al, want het betreft hier een wasmachine waar ook een wasdroger in geïntegreerd is. Voor wat betreft het aanbod van combi varianten geldt dat dit aanzienlijk kleiner is dan het aanbod van wasmachines en wasdrogers afzonderlijk. Toch is er wel voldoende aanbod om te vergelijken en zo een keuze te maken voor een combi uitvoering die voldoet aan de wensen.

Bij de wasmachine outlet is ook deze combi wasmachine goedkoper te kopen.

Voordeel en nadeel van een combi

Aan een combi model zijn zowel nadelen als voordelen verbonden die tegen elkaar afgewogen kunnen worden om een keuze te maken. Zoals gezegd wordt de overweging om een combi aan te schaffen vaak ingegeven door de ruimte waarin de machine geplaatst zal worden. Het is dan ook een voordeel omdat deze natuurlijk minder ruimte in beslag zal nemen dan een wasdroger en wasmachine apart van elkaar. Een van de nadelen kan zijn dat niet de volledige was die net schoon gewassen is ook helemaal in deze machine gedroogd kan worden.

Kooptips voor een combi wasmachine

  • Een van de eerste punten die van belang zijn om op te letten is de inhoud van de trommel omdat er vanuit moet worden gegaan dat de trommelcapaciteit van de wasmachine groter zal zijn dan het deel waar het wasgoed in gedroogd zal moeten worden.
  • De energie die door het apparaat verbruikt wordt is een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden. Hiervoor kan er gekeken worden naar de energieklasse waar de betreffende combi wasmachine is ingedeeld. Een indeling in energieklasse A geeft bijvoorbeeld aan dat deze zeer energiezuinig is.
  • Het wasresultaat alsook het droogresultaat zijn twee andere aspecten die ook worden weergegeven in de productspecificaties.
  • Voor het maken van een keuze is het aan te raden de belangrijkste aspecten van deze machines mee te nemen in de vergelijking van de verschillende mogelijkheden.