Welke kozijnen?

Kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten, waarbij kunststof een van de meest gebruikte materialen in Nederland is. Kunststof helpt namelijk goed met het isoleren van de woning. De combinatie van dubbel- of tripleglas en kunststof kozijnen zorgt voor de beste isolatie van de woning. In de loop der jaren is er op het gebied van kunststof kozijnen veel veranderd. En zijn houten kozijnen al voorbij gestreefd. Vroeger hadden kunststof kozijnen een erg sterke plastic look, wat vaak niet mooi oogde. Tegenwoordig zijn er veel specialisten te vinden op het gebied van kunststof kozijnen, die de kunststof kozijnen er heel natuurlijk uit kunnen laten zien.

Het materiaal

Kunststof kozijnen worden vrijwel altijd van PVC gemaakt, wat een soort plastic is. Vaak is de dikte en het type materiaal bepalend voor de prijs van de kunststof kozijnen. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat deze duurzaam, recyclebaar, onderhoudsvrij, vochtwerend en geluiddempend zijn. Het nadeel van het gebruik van PVC is dat kunststof kozijnen niet over te schilderen zijn, daarnaast zijn deze ook lastig te repareren in tegenstelling tot houten kozijnen.

De voordelen

Zoals al eerder benoemd, kunststof kozijnen zijn duurzaam, recyclebaar, onderhoudsvrij, vochtwerend en geluiddempend. Kunststof kozijnen rotten bijvoorbeeld niet weg, wat bij houten kozijnen wel het geval kan zijn. In combinatie met dubbel- of tripleglas kan het huis goed geïsoleerd worden, waardoor de warmte binnen en de kou natuurlijk buiten blijft. Door middel van het goed geïsoleerde huis blijven de energiekosten ook onder controle. Kunststof kozijnen zijn ook gemakkelijk schoon te maken met een simpel sopje. Speciale reinigingsmiddelen zijn niet nodig.