Zeilen

Zeilen langs de Turkse Riviera

Het lijkt erop dat er nu bijna overal een Riviera is. Onlangs zat ik in een Londense bus die langs een halte genaamd ‘the Thames Riviera’ kwam (wat niet verder van de echte deal had kunnen voelen).

De Egeïsche kust van Turkije verdient echter echt de titel ‘Riviera’. Het klimaat en de schoonheid doen me levendig denken aan de oorspronkelijke mediterrane Rivièra, net als de bloeiende zeilwereld.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand veel overtuigingskracht nodig heeft om aan boord van een lome cruise langs deze kust te springen. Maar voor het geval u dat doet, zijn hier vijf belangrijke redenen om over de Turkse Rivièra te varen.

1) Jacht centraal

Net als zijn Franse en Italiaanse tegenhangers is de Turkse Rivièra een magneet voor megajachten van miljonairs. Zelfs als je het nooit aan boord van een van deze luxe vaartuigen haalt, zijn ze een verbazingwekkend gezicht – vooral als het wemelt van de keurig geüniformeerde bemanningen.
Maak dagtochten per boot om superjachten te spotten in de jachthavens van Marmaris en langs de hele kust. Er zijn veel goedkope Monarch-vluchten die u naar de Turkse Rivièra brengen en het gemakkelijk maken om deel te nemen aan openbare boottochten vanuit de jachthaven van Bodrum en veel van zijn stranden.

2) De betaalbare Rivièra

De zeilende menigte zorgt voor veel luxe aan de Turkse Rivièra, maar over het algemeen is het niet zo prijzig als de gevestigde resorts in Riviera-stijl zoals Saint-Tropez. Accommodatie en eten kan nog steeds voor een koopje, zolang je maar onderzoek doet.

3) Vaar terug in de tijd

U vaart op de wind wanneer u een hut boekt op een traditionele houten boot of gulet, of een hut chartert voor uw groep of gezin. Gulet-tours opereren vanuit Bodrum.
En aangezien de Egeïsche kust minder ontwikkeld is dan de Côte d’Azur en andere populaire zeilgebieden, zul je merken dat je een stop maakt bij ongerepte vissersdorpjes zoals Dalyan en de omliggende wetlands.

4) De blauwe, blauwe Egeïsche Zee

Deze regio heeft terecht de bijnaam ‘Turquoise kust’ verdiend. Huur een privéboot en maak zoveel stops als je wilt om een ​​duik te nemen in die glorieuze blauwe zee. Ga zonnebaden aan dek of stop bij dromerige stranden zoals İztuzu.

5) Duik weg

De Turkse kust is de perfecte plek om zeilen en duiken te combineren, of het nu gaat om georganiseerde tochten (ideaal voor beginnende duikers) of op eigen kracht. In de buurt van Kas zijn er verschillende wrakken die vooral populair zijn bij divers.

Tussentijdse stop

Als tussentijdse stop of als hotel als uitvalsbasisi, is hotel Aqua fantasy in Kusadasi erg geschikt.